maanantai 19. lokakuuta 2015

Sahan seudulla sahauksia

 Laitanpa taas tällaisen ympäristö-päivityksen. Kun tässä meidän nurkilla on jotain tapahtunut. :) Kunta aloitti puistoalueidensa siistimisen ja yksi iso sellainen alue on tuo vanha sahan kiramo-alue. Tai sahanseutu mikä sen nimi sitten onkaan. Suoraa Pytingeiltä tuonne rantaan. Melkosen paljo on metsä harventunut, kyllä se olikin melko pöheiköksi kerennyt. Muutamassa vuodessa siittä kasvaa hyvännäköinen paikka.

 Melkein kun on rannalla perillä, niin tienvarsi on täynnä tukkeja. Paljon on tullut tavaraa!


Törmäsinkin yhteen työntekijään ja hän kertoi kuinka olivat säästäneet linnunpönttöpuut. :) Kuulin myös miten aluetta meinataan kunnostaa uusilla kävelyreiteillä ja pururadan kunnostuksella.

Tästä lähtee lenkkipolku/pururata pallomännylle päin. Komeasti nyt näkyy tuo nuori kuusimetsä vasemmalla. Kaadetuista puista kuulemma tehdään haketta ja hakkeella pinnoitetaan nämä polut uuteen kukoistukseen! Hyvä!


Ja rannalta lähtevä tie.
 


2 kommenttia:

  1. Hienoa, kun maisemaa siistitään. Lapsuudessani tuon koneuran paikalla meni kinttupoloku Pallomännylle ja siitä kylälle päin. Kiva, kun pidät meitä muualla asuviakin asioista selevillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin on hienoa kun maisema siistiytyy. Joo melko huonossa kunnossa oleva kinttupolku siinä on mennyt jo useamman vuoden. Mulle joskus joku sanoi että jutut tästä läheltä kiinostaa myös, niin yritän välillä näitä tehdä. :)

      Poista