torstai 10. joulukuuta 2015

Pytinki C, vanhoja kuvia!

Tätä olen toivonutkin jo kauan, että näkisin minkälainen se C-talo onkaan ollut. Eli se kolmas talo, joka tässä pihapiirissä oli, mutta koki polttokohtalon.
Yks päivä puhelimeni soi ja kunnan arkistosta soitettiin. Kysyivät, että haluanko kaikki vanhat Pytinkejä koskevat kansiot. Tietysti halusin! Samantien ajoin hakemaan ison läjän kansioita ja mappeja. Mahtavaa toimintaa, kiitos kunta!

Joten, saanen nyt esitellä vanhaa historiaa. Kolmas Pytinki.


Ylempi kuva on tieltäpäin, oikealle näkyy hiukan B-taloa. Tuo korkea keskikohta on ollut isoa tilaa, lukusali jossa kaksi pönttöuunia lämmittäny tilaa.
Alempi kuva sisäpihalta.


 

Kovin on ollut moniulotteinen talo. :)

Melko repsahtaneeseen kuntoon oli talo kerennyt mennä. Mutta nämä kuvat olivatkin kansiosta missä suunniteltiin talon perusparannusta. Kuten huomaa, alakuvassa oikealla näkyy B-talo, jota ollaan parhallaan perusparantamassa. Ovet ja ikkunat vaihdettu sekä seinät maalattu.

Samaisesta läjästä löytyi myös julkisivu- ja pohjakuvat parannustöistä. Laitan tähän julkisivukuvia suunnitelmista. Pohjakuvia en viitsi laittaa, sillä talo olisi mennyt niin erinlaiseksi sisältä, ettei siittä erottasi stä vanhaa rakennusta enään. Asunnot oli suunniteltu saunallsiksi yksöiksi tai kaksioiksi, joissa sauna korvaa pönttöuunin.
Mutta ne julkisivut, katkoviivat kertovat missä meni vanha rakenne.


Tässä vielä leikkaus talosta.



3 kommenttia: