sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Ulkorappuset

 Kaivattais vähän vinkkejä, että miten tehdään näitten rappusten kanssa. Tässä muutama kuva tämänhetkisistä rappusista. Osa on käsitelty ja osa ei ja osa vain puoliksi. :) Metallikaiteiden tilalle tehdään puiset kaiteet.
 Luultavasti tällaiset kaiteet ovat olleet kaikissa portaissa? Olisi mukava tehdä sellaiset mitä alunperinkin on ollut, jos jollakin on tietoa näistä kaiteista enemmän niin kerro toki.

Tässä uusimmat portaat, tehty ilmeisesti painekylläsetetystä vihreästä lankusta, joka on muuttunut hailakan harmahtavaksi. Ei mitenkään kaunis.
Vaihtoehtoja on siis painekyllästetty ruskea ja vihreä sekä sitten käsittelemätön puu. Painekyllästetyissä mietityttää se, että onko ne tarpeeksi kestäviä ne kyllästeet ja tarvitseeko niitä sitten kuitenkin käsitellä. Olisiko käsittelemättömästä hyvä tehdä, jos ne käsittelee tietyn väliajoin... Puutavaraa menee hurjat 800metriä.. ainakin niihin portaisiin mitä nyt on välttämätön uusia.

4 kommenttia:

  1. Onhan vielä lämpökäsitelty puukin vaihtoehto.
    Ei taida olla merkitystä sillä käyttääkö tavallista vai kyllästettyä noissa, kunhan olosuhteet ovat kuivat ts. portaat eivät lillu aina vedessä. En ainakaan satsaisi painekyllästettyyn jos vaan halvemmalla saa tavallista puuta.
    Painekyllästettyäkin voi muuten maalata. En sitten tiedä miten niissä portaissa maali pysyy kun on kovassa kulutuksessa. Kaiteissa tms. ainakin on meillä pysynyt maali painekyllästetyssäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuntuu vain turhalta ostaa painekyllästettyä jos sitä "pitää" maalata, eli sama silloin tehdä sillä käsittelemätömällä ja vähän sitten käsitellä sitä. Ja saamme sitä käsittelemätöntä kyllä paljon halvemmalla. Painekyllästetty on maalaamattomana aika huononväristä, tai muuttuu vuosien saatossa..

      Poista
  2. Portaat voi myös käsitellä puu- öljyllä tai vahalla. Vaha on myrkytön vaihtoehto ja muodostaa vettä hylkivän pinnan. Vahattu puu on myös helppo paikata jos vaikka tulee koloja tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, näin me teemme!
      Kiitos,, tämäkin nyt selkis ja sai varmuuden tähän onkelmaan..

      Poista