perjantai 26. syyskuuta 2014

Saranoita

Ei ole enää montaa kaapinovia laittamatta paikoilleen. Ajattelin saranoita vähä kuvata ja näyttää millasia härpättimiä ovat, sekä niitä hidastimia.
 Ensin ruuvasin kaapinrunkoon kiinnikkeen, ja sen jälkeen ovi (vasemmalla) jossa valmiina oleva sarana kliksautettiin siihen paikoilleen.
 Tässä oven hidastin,,.
...joka kätevästi myös kliksahti paikoilleen. Saranassa olevaan neliönmuotoiseen reikää.

Minähän täällä kerran paasasin keittiöiden nurkkakaapista, että kuinka se on epäkäytännöllinen, varsinkin se ovi. No, ei auttanut itkut markkinoilla, nurkkakaappi pysyi samana, uudella ovella.
Topi-keittiöllä oli onneksi valmistuksessa vieläkin samankokoinen ovi, tietysti erilaisin saranoin. Hiukan isommaksi jää rako noiden kahden ovilevyn väliin, mutta toimiva se silti on. Ja niin, unohdin kertoa miksi nurkkakaapit pysyivät samana. syyhän  on tietysti tuon talotuulettimen. Tuuletin tulee ihan tuon kaapin viereen ja kupu tulee niin paljon ulos, että vain tuollainen ovi siitä mahtuu aukeamaan. Talotuulettimia valmistetaan vähän ja sekin missä olisi ollut pienempi kupu/vedettävä kupu, maksaa tähtitieteellisiä summia.
Tässä vielä nurkkakaapin sarana hidastimella. Melko härveli. :) Mutta tyytyväinen olen!

Ja olipa kuulkaas niin hienoa nähdä kun A-pytingin savupiivuista nousi savu! Eilen illalla laitettiin kahteen pönttöuuniin pienet tulet ja tänäaamuna toisiin kahteen laitoin tulet. Uuneissa veto on kova, onneksi! Enpä muista millon olisin viimeksi näyhnyt savun nousevan Pytinkien piipusta. Ihan sai hymyilemään. :)
Yritän joka aamu sytyttää jokaiseen uuniin pienet tulet, jotta sais kunnolla uunit kuiviksi ja lopulta talot lämpimiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti