keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pytinkien marssijärjestys

Tänään kävi nuohooja tarkistamassa A-pytingin kaikki neljä pönttöuunia. Kun nyt alkoi nämä kylmät ilmat, täytyy A-taloa alkaa lämmittämään uuneilla, ja hyvä saada uunit taas tulille ja taloon lämpö. Kaikki pönttöuunit todettiin käyttökelpoisiksi, mutta varovasti pitää lämmittäminen aloittaa.
Kun nyt yhtäkkiä kerron A-talosta jotakin, niin ajattelin tehdä tilannekatsaus-päivityksen. Minulta on toivottukin tekstiä, jossa kerron miten näiden talojen kanssa edetään.

Nyt ollaan omistettu Pytingit n. 2 kk. Ja samanverran näitä on myös remontoitu. Taloja on kaksi, A ja B, mutta meillä eteneminen menee B ja A.

Muutimme B-talossa yhteen huoneistoon, johon jätimme sähköpatterit vielä toistaiseksi paikoilleen. Muut huoneistot on jo lähes kokonaan remontoitu. Tällähetkellä huoneistoihin asennetaan putkia, vesikierto uusiin pattereihin. Myös kylmävesiverkosto uusitaan, kaikenvaralta.

Samalla tässä lähipäivinä alkaa pihalle nousta lämpökeskus. Lämpökeskuksesta vedetään putket kumpaankin taloon sekä saunarakennukseen. Lämpökeskus tulee uuden saunarakennuksen viereen. Tämä lämmönsaanti on suurin projekti ja vie aikaa. Eli lähipäivinä pihalla tulee heilumaan kaivinkone. :)

Kun B-taloon on saatu lämpö ja ensimmäiset asukkaat päässeet muuttamaan, alkaa sama projekti A-talon kanssa.

A-pytinki on vanhempi kuin B ja vaatii siten hiukan suuremman remontin. (Rakennettu 1910) Tarkoitus olisi remontoida sieltä itselle ensin pysyvämpi asunto, tuo kaksio, josta jo olemme muovit lattiasta repineet pois. Jos tammi-helmikuussa 2015 pääsisimme A-taloon itse asumaan, olis huippu! Tosin tuo veden saanti sinne on vielä kysymysmerkin alla.
Myös huoneistojen lukumäärä saattaa muuttua, A-taloon tulee mahdollisesti iso kolmio. A-talon remontin uskon venyvän kesään saakka, ellei syksyyn. Keväällä/kesällä 2015 tehdään A-taloon myös uusi katto.

Kesä 2015 on myös pihahommien vuosi, katsotaan mitä tehdään ulkovuorien kanssa. Sekä tietty pihanlaittoa tulee olemaan paljon. Puutarhapalstaa tms yms..

Jos kaikki menee hyvin ja on sopivasti vapaa-aikaa ( vapaa-aikaa??  :) ), kunnostamme vuodenpäästä myös vanhaa hirsisaunaa, mikä seisoo tuolla takana. Oijoi, sitä valmista ihanaa hirsisaunaa odotellessa!

Perustan kohta myös uuden blogin, jossa kerron enemmän kodistamme, ja miltä pytinkikoti näyttää. Tämä Kotina Pytingit-blogi tulee pysymään remonttiblogina ja Pytinkien varsinaisena kotisivuna. Nämä sivut muuten toimivat myös osoitteella www.kotinapytingit.fi 
Saa kommentoida ja kysyä, jos tuli jotain kysyttävää mieleen. :)

2 kommenttia:

  1. Tähän ei ole pakko vastata mutta aiotteko remontoida sen kolmion itsellenne? Pääseekö sitten tästä blogista toiseen eli teetkö blogien välille linkin. Mukava kuulla suunnitelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni vastaan! Joo ajattelimme ensin, että olisi ihana rempata itselle hiukan isompi asunto, mutta kyllä se menee vuokraukseen, mikäli sen teemme. Kolmio, tai melkein neliö, tulee yläkertaan ja itse tykkään A-talon alakerran asunnoista kun niissä on pönttöuunit. Eli sellainen pönttöuunillinen kaksio me itselle sitten rempataan kuitenkin.
      Julkaisen blogin sitten, kun pääsemme tässä B-talossa muuttamaan uuteen asuntoon ja kyllä, linkkaan sen tästä blogista sinne ja toisinpäin. Niin voi sitten seurata kumpaa jompaa tai kumpaakin. :) Ajattelin, ettei tähän blogiin oikein sovi sisustus yms kodinlaitto. Tietty jotakin, mutta teen toisen blogin ihan kotijuttuja varten. :)

      Poista