maanantai 16. marraskuuta 2015

Valmis katto ja kaivurihommia

 Minä olen tässä odotellut, että millon on niin kaunis ja aurinkoinen ilma, jotta saan tuon valmiin A-talon katon kuvattua nätisti. Noh, muutama aurinkoinen päivä tais mennä ohi ja enempää en jaksa enää odotella joten menköön sitten tämmösenä harmaana päivänä. Melko pimeät ilmat on kyllä nyt ollu, lumi tekis kyllä hyvää.
Mutta asiaan. Idylli katot korjasivat ja tekivät A-taloon komean uuden kolmiorimahuopakaton. Nyt on A-talossakin ehjä katto, se kun on ollut rikki monta monta vuotta. Onneksi ei mitään suuria vahinkoja ollut tullut. Muutamia lautoja jouduttiin vaihtamaan.

 Piippujen päälle tuli tuollaiset hatut. Laitetaan samanlaiset sitten B-talon katolle, kunhan sen vuoro on mennä tässä jonkuvuoden päästä remonttiin. Tämän rapun edestä on vanhat portaat otettu pois, kun sähköhuoneeseen vedettiin uudelta parkkipaikalta tuleva kaapeli. Toinen ovi vie vielä keskeneräiseen kaksioon.

Pojjat teki hienoa työtä ja hauskaahan meillä oli. Voin suositella kyllä Idylli Kattoa, jos kattoremontin tarvetta on.

Sitten muihin pihahommiin...
Kaivurin ääniä on tainnu kuulua nyt muutama päivä. A-talon luokse (kuvassa vas) tehtiin 6 sähkötolpan parkkipaikka. Parkkipaikka jatkuu tuonne tiellepäin vas. Kesken se tuossa vielä hiukkasen on, sähköhommia yms.


"Hiukan" keskeneräinen lämpökeskus on saanut jo sentään katonki päälle. Tasan vuosi sitten nostettiin betoniseiniä pystyyn ja käynnisteltiin lämmitystä.
Kuva on tältä päivältä, Teemu tekee kulkuväylää hakevarastolle. Jospa tuota ulkovuoren tekemistä kerkeäis tässä joskus miettimään. :D

 Voitte vaan kuvitella kuinka paljo on haaveiltu, että pääsis tähän ihanaan vanhaan saunaan saunomaan. Maata on nyt tässä tänään koitettu kaapia siitä vähän enempiä pois. Vasen nurkka on vähä painunut ja jonkuverran joutuu kehikkoa kengittämään.
Alimmainen hirsikerros oli painunut kivijalan kanssa maahan tästä nurkasta. Kovastipa ovat miettineet miten sitä nostetaan ja kengitetään. Sisätiloissa on myös revitty seinät hirrelle jotta pilaantuneet villat yms saa pois. Onneksi vain tämä nurkkahuone on kärsinyt, muut huoneet on suhteellisen hyvässä tai jopa lähes erinomaisessa kunnossa.

Tällaista tälläkertaa. Toivotaanpa, jotta se kaunis lumipeite tässä kohta saatais!

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavan näköstä! Näyttää niin kutsuvalta ja noi uuet katot, kyllä kelpaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Juu tuo uusi katto on kyllä ollut ihan tosi tärkeä juttu tässä. :)

      Poista